Groot Mannenkoor Zwolle in winterslaap …..?

Groot Mannenkoor Zwolle in winterslaap …..?

Op 9 maart repeteerde het koor enthousiast voor een aantal concerten die gepland waren. Monumentendag, muziekestafette Heino en een groot concert in De Spiegel op 21 november. Helaas overviel de overheid on daags erna met de mededeling dat samen zingen niet meer mocht. Corona, u weet wel….. Hard, verdrietig, maar ook begrijpelijk.

Het is bijna cynisch dat onze dirigent Hennie Ramaekers nu net op die 9-e maart, achteraf dus de laatste repetitie, aan het koor vertelde dat hij als dirigent wil gaan stoppen. Het concert van 21 november, met medewerking van de Koninklijke Militaire Kapel, zou zijn laatste concert worden. We hadden een mooi afscheid in petto. Helaas hebben we dat concert moeten afzeggen. Sedert 9 maart hebben we niet kunnen repeteren en zullen dat ook niet doen tot 1 september. En dan lukt het echt niet om een mooi concert te geven. Gelukkig is Hennie het daar helemaal mee eens.

En of we het traditionele Kerstconcert kunnen geven en dan afscheid van hem nemen? We weten het niet.

De zangers van Groot Mannenkoor Zwolle en alle koren in Nederland hopen vurig dat we niet in winterslaap hoeven te gaan maar dat we onze hobby toch binnenkort weer veilig kunnen gaan beoefenen.