Beste zangvrienden

6 juni 2020

Beste zangvrienden,

Lang heeft het bestuur de hoop gekoesterd om op een voorzichtige manier – een beperkt aantal zangers in de Weijenbelt en dit dan uitzenden via een livestream – te kunnen herstarten. Daarom hebben we jullie ook gevraagd naar jullie mening hierover. Van de 54 mensen die reageerden waren er 40 positief over een herstart op deze manier en zelfs 24 die graag zelf in de zaal zouden willen meezingen. Kortom best veel enthousiasme om te herstarten.

Helaas heeft het RIVM nog steeds geen positief advies gegeven over of en hoe koren weer kunnen gaan zingen. Om die reden kunnen en mogen we  De Weijenbelt en andere locaties niet gebruiken.

Maar nu we inmiddels dicht bij het einde van ons zangseizoen zitten (eind juni zouden we sowieso de laatste repetitie hebben) heeft het bestuur het volgende besloten:

  • Tot 1 september 2020 zullen we zeker geen repetities houden.
  • We hervatten onze repetities pas weer als het RIVM het sein op groen heeft gezet en we veilig in De Weijenbelt (of eventueel een andere locatie) terecht kunnen.
  • Met ingang van 1 juli wordt de contributie verlaagd naar € 8,25 per maand tot het moment dat we weer gewoon kunnen repeteren.
  • Hennie blijft onze dirigent tot uiterlijk 31 december 2020, daarna wordt Jeroen onze dirigent.
  • We blijven de hoop op een Kerstconcert, tevens afscheid van Hennie, koesteren ook al zal dat een concert worden met allerlei beperkingen en randvoorwaarden. De optie op de Dominicanenkerk en Karin Hertsenberg als soliste blijven daarom voorlopig staan. In september zullen we met de kennis van dat moment een besluit nemen.

Het bestuur wenst iedereen een goede zomer.

Blijf gezond!